juliaochkumba.blogg.se

Religon i samhället.

Publicerad 2013-05-23 21:10:49 i Allmänt


 

Samhället är en bidragande faktor till varför en person börjar tro på någon högre makt eller kanske att det inte finns någon högtre makt. Man kan bli religös genom sin familj, om alla i min familj tillhör islam så vill jag också tillhöra dem eller om en vän berättar om hur fantastisk en religon är så kanske jag också vill uppleva samma sak.  Man kan även bli religös utav någon upplevelse tex att man överlevde tsunamin och då ser det som ett mirakel och vill tillbe. Eller så kan man drabbas utav en dödlig sjukdom och i hopp om att bli frisk går man med i en religon och blir troende.

 

Religon påverkar samhäller på väldigt många sätt i tex Sverige så har dom flesta arbetsplatserna ledigt på dom kristna högtiderna men kanske inte någon annan religons högtid. Det är just sånna saker som kan skapa stora konflikter som kan leda till krig. Men iallafall, Sverige är ett såkallat kristetland vilket då gör att dom flesta högtiderna kommer ifrån den kristna religonen. Majoriteten utav sveriges befolkning är faktiskt inte så troende som man skulle kunna tro. Religon påverkar även personers värderingar och beteende, tex en persons åsikter om rätt och fel. Detta påverkar även politikerna vilket kan göra att vissa lagar etc är satta för att matcha den kristna trons värderingar. 

 

Religonen påverkar samhället på många olika sätt vilket gör det lika vanligt att samhället påverkar religonen. För att en religon ska existera så behöver den någon som är med i den och då måste religonen anpassa sig efter samhället. Tex om det har hänt en naturkatastrof i landet så kan religonen erbjuda tröst och ett ställe dit folk kan samlas. Om dom personerna då ser hur bra just denna religonen är så kanske dom vill gå med.



 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela